RegisterRegister
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages
Log inLog in
FAQ  -  SEARCH  -  MEMBERS  -  FAVORITES  -  PROFILE
Is anyone tunning pro tools without plugins??
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    Tape Op Message Board Forum Index -> Computer World
View previous topic :: View next topic  
Author Message
supafuzz
carpal tunnel


Joined: 07 May 2003
Posts: 1717
Location: Beacon NY

PostPosted: Tue Apr 25, 2017 12:08 pm    Post subject: thanks Reply with quote

Hey Roscoe... nice to hear from you..
Yeah I know I have all the stuff I need.....you know I'm just bitching about digital sound a little.

And I only mix outside the box.. I have a1970's British all discrete console and lots of outboard..

It's just that restless perfectionist drive...

Shut up and mix!!
_________________
Super 70 Studio.. Never tell a perfectionist that the mix is perfect!

http://www.super70studio.com
http://www.facebook.com/Super70Studio


now in glorious HD3
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
A.David.MacKinnon
mixes from purgatory


Joined: 07 May 2003
Posts: 2920
Location: Toronto

PostPosted: Tue Apr 25, 2017 10:13 pm    Post subject: Re: Is anyone tunning pro tools without plugins?? Reply with quote

I hear you. I'm back to demoing on 4 and 8 track cassettes again. But that's more about workflow while I'm writing.
_________________
Dave

http://adavidmackinnon.blogspot.com
http://adavidmackinnon.bandcamp.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
supafuzz
carpal tunnel


Joined: 07 May 2003
Posts: 1717
Location: Beacon NY

PostPosted: Wed Apr 26, 2017 9:14 am    Post subject: workflow Reply with quote

A.David.MacKinnon wrote:
I hear you. I'm back to demoing on 4 and 8 track cassettes again. But that's more about workflow while I'm writing.


By the time the computer boots up and you set up mics etc..you can lose the feeling of the original thought.

I ususally don't record songs until I've worked them out for a while on acoustic guitar
_________________
Super 70 Studio.. Never tell a perfectionist that the mix is perfect!

http://www.super70studio.com
http://www.facebook.com/Super70Studio


now in glorious HD3
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
A.David.MacKinnon
mixes from purgatory


Joined: 07 May 2003
Posts: 2920
Location: Toronto

PostPosted: Wed Apr 26, 2017 9:52 am    Post subject: Re: workflow Reply with quote

supafuzz wrote:
A.David.MacKinnon wrote:
I hear you. I'm back to demoing on 4 and 8 track cassettes again. But that's more about workflow while I'm writing.


By the time the computer boots up and you set up mics etc..you can lose the feeling of the original thought.

I ususally don't record songs until I've worked them out for a while on acoustic guitar


Yep. For the first time in years I emailed getting into the habit of having things mic'd, patched and ready to go. I was in share spaces commercial spaces before so that was never possible.

For me it's all about staying in the writing mindset. With the computer I get into producing, arranging and editing way to quickly. With the cassette I have to put down the idea in a liniar way and I run out of tracks before my producer Brian starts to take over.
_________________
Dave

http://adavidmackinnon.blogspot.com
http://adavidmackinnon.bandcamp.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
supafuzz
carpal tunnel


Joined: 07 May 2003
Posts: 1717
Location: Beacon NY

PostPosted: Wed Apr 26, 2017 10:27 am    Post subject: Toronto Reply with quote

The neon clock in my studio came from Toronto! I got in the studio habit of putting things away after a session but I saw some pictures of Toe Rag studio in London and he had mics on stands on shelves all ready to go..so I'll start to do some of that as a time saver..
_________________
Super 70 Studio.. Never tell a perfectionist that the mix is perfect!

http://www.super70studio.com
http://www.facebook.com/Super70Studio


now in glorious HD3
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vvv
zen recordist


Joined: 13 May 2003
Posts: 7965
Location: Chi

PostPosted: Fri Apr 28, 2017 4:45 pm    Post subject: Re: Is anyone tunning pro tools without plugins?? Reply with quote

FWIW, I do that with a bunch but not my tube mic's.

But I'm all about "ready to go". I have all of my amps plugged into power strips and placed, I have pedal boards built and stacked on end with a dust cover and I keep my fave parallel bass recording chain all jacked in.

I can have vocals or elec guitars/bass going in under 5.

Keys are in cases on a shelf, they might take me 10 minutes to get going.

Most (not all, I keep 3-5 next to me) guitars are in another room, but racked, not cased.

Computer/monitor is never off.
_________________
bandcamp; vlayman;
THD; blog.
I mix with olive juice.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    Tape Op Message Board Forum Index -> Computer World All times are GMT - 4 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum