Search found 31 matches

by hugheju
Sun Apr 03, 2011 10:04 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Getting clicks when recording audio on REAPER
Replies: 9
Views: 2264

Getting clicks when recording audio on REAPER

I've tried adjusting the buffer sizes but am not sure if I am doing it right, nothing seems to stop the clicks/pops. I just installed 3.75, an earlier version was working great before but my hard drive crashed and I have been setting the computer up again. My interface is an M-Audio Fast Track Ultra...
by hugheju
Thu Jul 30, 2009 11:38 pm
Forum: Creative Recording
Topic: My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply
Replies: 9
Views: 1929

Now I got it working, but...

for some reason I can't get it to record a mic level signal, even though I got it specifically because it has preamps already. It records fine with a line level input. The only software I have that I can figure out at the moment is Reaper. I have cubase too but can make no sense of it. HA! I've done...
by hugheju
Thu Jul 30, 2009 12:04 pm
Forum: Creative Recording
Topic: My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply
Replies: 9
Views: 1929

nevermind!

it was in the box, I just didn't see it. Thanks everyone!
hugheju wrote:The booklet says it's a 4000mA supply, I don't see that or any mention of the fast track ultra 8r for that matter on that page
kinger wrote:If you click on "United States" in that link that ctmsound sent you, it'll take you to the power supply page.
by hugheju
Thu Jul 30, 2009 11:42 am
Forum: Creative Recording
Topic: My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply
Replies: 9
Views: 1929

The booklet says it's a 4000mA supply, I don't see that or any mention of the fast track ultra 8r for that matter on that page
kinger wrote:If you click on "United States" in that link that ctmsound sent you, it'll take you to the power supply page.
by hugheju
Thu Jul 30, 2009 11:24 am
Forum: Creative Recording
Topic: My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply
Replies: 9
Views: 1929

http://store.m-audio.com/us/index.cfm?page=templates/product_detail&PartNumber=4000-40349-00&categoryid=52 this link does not go to the item, having a hard time finding the power supply on their website. I haven't heard back from the seller, I got it a while ago and only just now have had the time ...
by hugheju
Thu Jul 30, 2009 12:17 am
Forum: Creative Recording
Topic: My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply
Replies: 9
Views: 1929

My M-Audio fast track ultra 8r came without a power supply

I bought it new on ebay, but it came with an AC cord instead of the DC power supply. The booklet says it was supposed to come with a 9VDC 4000mA power supply, the plug in the back says 3.5A. I'mhaving trouble locating any information regarding this adaptor
by hugheju
Tue Apr 28, 2009 9:42 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Mixing through a mic pre
Replies: 12
Views: 3946

Mixing through a mic pre

My band is doing some project studio mixes, recorded on DA-38s and being mixed through a Mackie board (one with parametric eqs). Then the signal goes through a Vintech Audio Dual 72 mic preamp into an aging semi-professional standalone cd recorder. On our latest mix, some kind of weird high end-y di...
by hugheju
Tue Sep 02, 2008 2:17 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Tape residue problem
Replies: 17
Views: 4307

Tape residue problem

I am currently borrowing a Tascam 38 1/2" reel to reel 8 track for my band's recording project. We have been using RMG Studio Master 900 tape. For some reason there is a high level of tape residue build-up on all three tape heads, requiring constant cleaning. Is this normal or could it be a problem ...
by hugheju
Mon Mar 03, 2008 6:01 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Weird soundcard problem
Replies: 5
Views: 1339

I lucked out, my new roommate has an alesis io2
http://www.samedaymusic.com/product--ALEIO2
it does not have the stereo balance problem going in through the usb port. Thanks for the help diagnosing the problem
by hugheju
Mon Mar 03, 2008 5:24 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Weird soundcard problem
Replies: 5
Views: 1339

I can't afford one of those right now, could I maybe get away with one of these? http://www.qualitycables.com/productdetails1.cfm?sku=USBG-5X1&cats=121&catid=121%2C637%2C136 or would it be better to replace the internal card with the same kind? Eventually I'd like to get a better i/o method but it's...
by hugheju
Mon Mar 03, 2008 2:28 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Weird soundcard problem
Replies: 5
Views: 1339

The input is just a standard stereo 1/8" mini plug, what the computer came with. I've tried different cables, different sound sources, but it's the same problem every time. By "pins" i mean the female mini-plugs. I don't use surround sound, but I think that's what the sound card is designed for. It'...
by hugheju
Mon Mar 03, 2008 12:18 am
Forum: Creative Recording
Topic: Weird soundcard problem
Replies: 5
Views: 1339

Weird soundcard problem

Just the other day for some reason my computer stopped running the right side of audio into the computer. It plays back fine but only the left side can be heard or recorded when I run external sound into it. It's a gateway media center computer running XP, purchased new a year ago. I've tried reinst...
by hugheju
Fri Jan 18, 2008 1:14 pm
Forum: Creative Recording
Topic: Conexant AMC soundcard records only in mono
Replies: 2
Views: 754

Another laptop I used in the past didn't have this problem, it recorded stereo line in signals through the mic input fine when I turned off the mic boost. Desktop PCs seem to usually have a separate line input in addition to the mic input. I just need to record two separate line-in signals, but only...
by hugheju
Fri Jan 18, 2008 1:04 am
Forum: Creative Recording
Topic: Conexant AMC soundcard records only in mono
Replies: 2
Views: 754

Conexant AMC soundcard records only in mono

I am trying to do very a simple recording project but I need to be able to get two separate sounds recorded simultaneously into an HP Pavilion zv6000 I've borrowed. It only seems to wants to record in mono. When I go to the control panel "sounds and audio devices" window to turn the mic boost on or ...
by hugheju
Sun Nov 23, 2003 10:44 pm
Forum: 5/03-2/05: This #%^ Computer
Topic: Internal CDRW w/ Windows 95
Replies: 2
Views: 659

Internal CDRW w/ Windows 95

My dad gave me a cdrw for my birthday and I'm having trouble getting it to work. The CD that came with it just got spit out by the computer. I downloaded a program that seemed to be working but after trying to burn a data disc it would never finish the finalizing phase. I thought it was because the ...