Presonus Faderport and Protools

Recording Techniques, People Skills, Gear, Recording Spaces, Computers, and DIY

Moderators: drumsound, tomb

Post Reply
Mzkguy
alignin' 24-trk
Posts: 69
Joined: Wed Jun 25, 2003 11:40 am
Location: Boston
Contact:

Presonus Faderport and Protools

Post by Mzkguy » Tue May 29, 2007 5:56 pm

I'm running PTLE 7.3.1 on an intel Macbook and using a Presonus Faderport for some of the mixing that I do. I really like the Faderport but it doesn't allow you to automate the sends with the linear fader. Does anyone have any tips or if they know of any driver downloads that would allow this?
Mzkguy

User avatar
palinilap
buyin' gear
Posts: 561
Joined: Wed Jan 31, 2007 5:00 pm
Location: Fort Wayne, IN

Post by palinilap » Wed May 30, 2007 8:27 am

HUI functionality is limited with the Faderport. From Presonus's site:

"(note OUTPUT and USER buttons are not supported in HUI Control - Pro Tools and Logic)"

User avatar
Aquaman
gettin' sounds
Posts: 137
Joined: Sun Nov 05, 2006 10:13 am

Post by Aquaman » Wed May 30, 2007 10:12 am

Yeah, although the faderport is a great little item, the fact that you can't control anything except volume with that cool fader totally BLOWS. I want to automate aux sends and fx parameters too. Whatever line is showing on the track view, that should be the line that the faderport controls.

It can't be THAT difficult, can it?

Mzkguy
alignin' 24-trk
Posts: 69
Joined: Wed Jun 25, 2003 11:40 am
Location: Boston
Contact:

Faderport support

Post by Mzkguy » Wed May 30, 2007 10:37 am

Hmmm... maybe if we all ganged up on the Presonus support site they'd get on the ball. I'm thinking about getting an Alphatrack. It looks like that would do the trick.

-T
Mzkguy

mwingerski
pushin' record
Posts: 201
Joined: Sun Jun 08, 2003 7:38 pm
Location: San Francisco
Contact:

Post by mwingerski » Wed May 30, 2007 12:41 pm

does the alphaport allow that sort of control in pro tools?

i'm on the fence about getting one or the other.

Mzkguy
alignin' 24-trk
Posts: 69
Joined: Wed Jun 25, 2003 11:40 am
Location: Boston
Contact:

Alhpaport and PTLE

Post by Mzkguy » Thu May 31, 2007 6:55 am

The Alphaport does support auxes and plug ins as well as regular fader and transport control. Check out the Alphaport site and read the forums. It looks like it's just some sort of MIDI control. On the Faderport tip, the folks at Presonus are looking into it as we speak. It seems like there have been alot of complaints about it not doing auxes and other stuff as well.
Mzkguy

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 74 guests