Recording multiple tracks with Audacity

Recording Techniques, People Skills, Gear, Recording Spaces, Computers, and DIY

Moderators: drumsound, tomb

Post Reply
Rigsby
mixes from purgatory
Posts: 2908
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:34 am
Location: London, England
Contact:

Recording multiple tracks with Audacity

Post by Rigsby » Fri Jun 22, 2007 5:42 am

Can anyone show me how to do this? I'm getting stuck. I'm using a Tascam 1804 interface, Audacity recognises it but won't give me the option to assign channels to tracks.

Really lost - anyone?
The large print giveth, and the small print taketh away.

rigsbysmith.com

housepig
buyin' gear
Posts: 537
Joined: Wed May 07, 2003 10:26 am
Location: The Plains of Leng
Contact:

Post by housepig » Fri Jun 22, 2007 1:38 pm

as of the newest version of Audacity, it can't be done. if you set up 8 tracks and hit "record", you'll get 8 identical tracks, each with a mixture of all 8 input signals.

I emailed the developers, at the time they weren't in a hurry to change this.
- housepig
_______________

Housepig Records
free mp3's

macluver
audio school
Posts: 5
Joined: Fri Jun 22, 2007 2:50 pm

Post by macluver » Fri Jun 22, 2007 3:32 pm

multitrack recording sucks on audacity..use kristal

philbo
suffering 'studio suck'
Posts: 469
Joined: Fri Feb 13, 2004 11:43 pm
Contact:

Post by philbo » Fri Jun 22, 2007 10:03 pm

My vote is for Reaper.
________
Weed vaporizer
Last edited by philbo on Sun Mar 20, 2011 12:14 am, edited 1 time in total.

Rigsby
mixes from purgatory
Posts: 2908
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:34 am
Location: London, England
Contact:

Post by Rigsby » Sat Jun 23, 2007 9:37 am

philbo wrote:My vote is for Reaper.
It's really not ready for mac yet, i DL'd that first but so much was greyed out.
The large print giveth, and the small print taketh away.

rigsbysmith.com

Rigsby
mixes from purgatory
Posts: 2908
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:34 am
Location: London, England
Contact:

Post by Rigsby » Sat Jun 23, 2007 9:40 am

macluver wrote:multitrack recording sucks on audacity..use kristal
Kristal? Don't know it, do you have a link?
The large print giveth, and the small print taketh away.

rigsbysmith.com

Rigsby
mixes from purgatory
Posts: 2908
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:34 am
Location: London, England
Contact:

Post by Rigsby » Sat Jun 23, 2007 9:42 am

housepig wrote:as of the newest version of Audacity, it can't be done. if you set up 8 tracks and hit "record", you'll get 8 identical tracks, each with a mixture of all 8 input signals.

I emailed the developers, at the time they weren't in a hurry to change this.
Good to know, thanks dude.

*does secret +C handshake with 'pig*
The large print giveth, and the small print taketh away.

rigsbysmith.com

Rigsby
mixes from purgatory
Posts: 2908
Joined: Tue Mar 23, 2004 12:34 am
Location: London, England
Contact:

Post by Rigsby » Sat Jun 23, 2007 9:59 am

Okay, so i found kristal - http://www.kreatives.org/kristal/index.php?section=help - if anyone's interested. But it's windows only right now. Any free suggestions for mac?
The large print giveth, and the small print taketh away.

rigsbysmith.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests