Groove Tubes The Brick Blowing Fuses

Recording Techniques, People Skills, Gear, Recording Spaces, Computers, and DIY

Moderators: drumsound, tomb

Post Reply
robbi
audio school
Posts: 3
Joined: Sat Jun 01, 2019 5:32 am

Groove Tubes The Brick Blowing Fuses

Post by robbi » Wed Jun 26, 2019 11:32 am

Hello all,

I have received this cool looking DI/pre amp of off eBay, from the States (I'm based in the UK). I have swapped out the fuse in there for the UK rated 500mA one, as per the manual. The unit is blowing them upon turning on the power switch--am I missing any thing to do with the voltage etc.? If not, I guess I'll be going back to eBay to try and get some money back!

Many thanks,

GeorgeToledo
audio school graduate
Posts: 17
Joined: Wed Feb 07, 2018 4:35 pm

Re: Groove Tubes The Brick Blowing Fuses

Post by GeorgeToledo » Wed Jun 26, 2019 6:28 pm

Hey there, I have some of these. You need to set it up inside the unit first. Also, there were some later runs of the Brick with the label for the fuse revised to say 1 amp. Anyway, changing the fuse alone isn’t enough.

This is a good description below of how to convert it from 120v to 230v:

https://www.gearslutz.com/board/showpos ... ostcount=8
Last edited by GeorgeToledo on Thu Jun 27, 2019 4:22 pm, edited 1 time in total.

robbi
audio school
Posts: 3
Joined: Sat Jun 01, 2019 5:32 am

Re: Groove Tubes The Brick Blowing Fuses

Post by robbi » Thu Jun 27, 2019 10:59 am

Awesome, that's good to know! Many thanks for this.

Robbie

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests