TOMB running very slow for you?

comments or issues with this board

Moderators: TapeOpLarry, tomb

User avatar
emrr
re-cappin' neve
Posts: 793
Joined: Mon Aug 07, 2006 10:21 am
Location: NC
Contact:

TOMB running very slow for you?

Post by emrr » Wed Dec 14, 2016 9:47 am

It has been for me for several months, several minutes to load a page is usual. True at several locations, multiple systems.
Last edited by emrr on Wed Dec 14, 2016 10:06 am, edited 1 time in total.
Doug Williams
ElectroMagnetic Radiation Recorders
Tape Op issue 73

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Wed Dec 14, 2016 10:05 am

Lemme guess - yer onna tablet or phone?

Or are using a not-mainstream browser?

It's horrible on my Android with Chrome tab, but no issues on my laptops with Chrome or Edge.
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
emrr
re-cappin' neve
Posts: 793
Joined: Mon Aug 07, 2006 10:21 am
Location: NC
Contact:

Post by emrr » Wed Dec 14, 2016 10:57 am

Nope. Desktops at 2 different locations, phone overseas on wifi about the same. I'm clocking 59mbps down and 5mbps up as we speak. This is the slowest place I can find on the web. I really can walk away for 5 minutes between page loads, maybe not have it when I check back. Everywhere else is pretty fast.
Doug Williams
ElectroMagnetic Radiation Recorders
Tape Op issue 73

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Wed Dec 14, 2016 12:43 pm

Huh.

Like I said, mobile sucks, but home pooters are OK in Chi.

I assume you cleaned the cache(s)?
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
Snarl 12/8
ghost haunting audio students
Posts: 3305
Joined: Sat Dec 20, 2008 5:01 pm
Location: Right Cheer
Contact:

Post by Snarl 12/8 » Wed Dec 14, 2016 5:03 pm

Loading of "megaboard" takes noticably longer than any other page on the internet. Everything else seems about normal.
Carl Keil

Almost forgot: Please steal my drum tracks. and more.

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Thu Dec 15, 2016 9:24 am

Snarl 12/8 wrote:Loading of "megaboard" takes noticably longer than any other page on the internet.
You obviously haven't tried to get

punkrockloversoftaylorswift.com

to load.

:twisted:
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

kslight
resurrected
Posts: 2468
Joined: Tue Oct 13, 2009 7:40 pm

Post by kslight » Thu Dec 15, 2016 10:22 am

Yep, doesn't matter what computer or browser or device I use. I have 1gbps up and down so not my internet connection. A moderator suggested the intent was for this forum to go away eventually but so far just rotting a slow death.

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Thu Dec 15, 2016 12:10 pm

Huh.

An experiment, stay toont ...
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Thu Dec 15, 2016 12:11 pm

Aiight, I'm back.
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Thu Dec 15, 2016 12:13 pm

The 'speriment was, I went from the first post, to the TapeOp forum opening page (where I had not been) to CNN then to the megaboard, then here = about a minute.

That said, coming in through the mega, what I never use (I use the new posts thing in the upper right corner), did hang about 10 seconds.
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
Scodiddly
ghost haunting audio students
Posts: 3409
Joined: Wed Dec 10, 2003 6:38 am
Location: Mundelein, IL, USA
Contact:

Post by Scodiddly » Thu Dec 15, 2016 4:39 pm

An ad blocker works wonders. I think the big delays are due to some kind of borked banner ad situation.

User avatar
vvv
zen recordist
Posts: 8542
Joined: Tue May 13, 2003 8:08 am
Location: Chi
Contact:

Post by vvv » Thu Dec 15, 2016 5:08 pm

Oh, yep. 8)
bandcamp; vlayman;
THD; Geronimo Cowboys;
blog.
I mix with olive juice.

User avatar
emrr
re-cappin' neve
Posts: 793
Joined: Mon Aug 07, 2006 10:21 am
Location: NC
Contact:

Post by emrr » Mon Dec 19, 2016 11:55 am

Answering earlier question, Safari, Chrome, Firefox, doesn't matter.

Today I timed each page load. It's exactly 2 minutes and 30 seconds, so it took 10 minutes to hit the home page, click 'view your posts', click this post, then get to the 'reply' window. It'll be 5 more by the time it's posted and I see the result.
Doug Williams
ElectroMagnetic Radiation Recorders
Tape Op issue 73

User avatar
Snarl 12/8
ghost haunting audio students
Posts: 3305
Joined: Sat Dec 20, 2008 5:01 pm
Location: Right Cheer
Contact:

Post by Snarl 12/8 » Mon Dec 19, 2016 2:01 pm

Delays that are in exact increments of 30 seconds are often DNS related. It tries one DNS server for 30 seconds before moving to the next one up the stack. You might want to google resetting your DNS cache. (It's gonna be specific to your OS).

You could try inputting Google's DNS servers into your computer to see if that resolves the issue. Google's DNS servers are 8.8.8.8 and 8.8.4.4. You go into Local Area Connection->Properties->TCP/IP->Internet Protocol Version 4 (in windows 7 and previous. Not sure how you do this in later windows or Mac.

Edit: What do you get when you do tracert messageboard.tapeop.com in a command window? Any strange hops with long pauses?
Carl Keil

Almost forgot: Please steal my drum tracks. and more.

User avatar
darjama
buyin' a studio
Posts: 985
Joined: Mon Jan 05, 2004 2:11 pm
Location: East SF Bay

Post by darjama » Wed Dec 21, 2016 4:57 pm

Installing ad block chrome extension fixed it for me.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest